Home - Blog - Ideeën nodig om je kleine hal in te richten? Wij helpen je!

Ideeën nodig om je kleine hal in te richten? Wij helpen je!

Gepubliceerd op 2 april 2024

Preston kapstok meubel industrieel 120

Is je kleine hal aan een opfrisbeurt toe of wil je voor je gang inspiratie opdoen voor een stijlvolle inrichting? Het is tenslotte wel de eerste plek waar bezoekers je huis binnenkomen. Je wil deze zo gezellig en zo uitnodigend mogelijk inrichten. Hoe ga je te werk, ga je schilderen of kies je behang voor de hal? Wil je je hal groter laten lijken of laat je het lekker klein en intiem? In dit blog vind je heel wat tips om je gang helemaal in te richten naar eigen wens. Laat je inspireren!

Tip 1. Hou je eigen stijl aan

Voor je woning heb je een bepaalde stijl gekozen: modern, vintage of een industriële stijl bijvoorbeeld. Of je nu een grote hal gaat inrichten, of je wil een kleine en smalle hal inrichten, het principe blijft hetzelfde: blijf bij je persoonlijke stijl. Op die manier wordt je hal een voorproefje van wat je verder in je woning mag verwachten en blijft je interieur een mooi geheel.

Tip 2: Maak het huiselijk en gezellig

Heb je voor je kleine hal ideeën die je wil uitwerken, maar twijfel je nog? Doe voor je hal inspiratie op, bijvoorbeeld op facebook of in webshops. Lekker lui in je zetel achter je pc zitten en voor je gang inspiratie opdoen is een spannend moment. Je kleine hal inrichten begint in je hoofd, maar vooral in je hart. Kijk rondom je en bepaal welke elementen in je woonkamer het voor jou gezellig maken. Neem deze elementen over in je hal inspiratie. Hou je van verven, behang of een andere muurbekleding zoals spiegels of wandplanken? Welke kleuren wil je en welke stijl wil je? Wil je je hal inrichten met industrieel of traditioneel, futuristisch of retro karakter? Gezelligheid en een warm welkom staat voorop!

Tip 3: Zelf je kapstok maken

In een smalle hal is een zelfgemaakte kapstok een praktische oplossing, aangezien je zelf de maten bepaalt. Je kunt eenvoudige materialen zoals houten planken, haken en touw gebruiken om een uniek en persoonlijk accent te creëren dat perfect past bij je interieur.

Bepaal de ideale hoogte voor je kapstok, meestal rond de 140-150 cm vanaf de vloer, zodat jassen gemakkelijk opgehangen kunnen worden. Kies duurzame materialen zoals stevig hout of metaal en behandel het hout met beschermende lak.

Denk na over het aantal haken of kledinghangers dat je nodig hebt voor je garderobe en zorg voor voldoende ruimte tussen de haken, zodat jassen niet te dicht op elkaar hangen. Door je eigen kapstok te maken, voeg je niet alleen een functioneel element toe aan je hal, maar ook een persoonlijk accent dat je huis karakter geeft. Zie je deze ideeën toch niet zo zitten? Of ben je niet zo’n handige klusser? Bekijk dan hier ons uitgebreide assortiment kapstokken.

Tip 4: Niet te vol, niet te leeg

In een kleine hal kun je natuurlijk niet veel spullen kwijt. Plaats daarom niet te veel, maar ook niet te weinig. Naast de kapstok is een bankje of een schoenenrek een praktisch item om toe te voegen. Of kies voor een smalle kast zodat je voldoende ruimte overhoudt om door je gang te lopen. Heb je toch nog een hoekje vrij? Plaats dan een kunstwerk, een mooie schaal of een vaas met bloemen. Deze doen het altijd goed!

Tip 5: Stel een set samen

Wanneer je voor je hal of gang inspiratie hebt opgedaan, dan heb je waarschijnlijk al een aantal meubels of accessoires op het oog. Hou bij de inrichting van je hal of gang altijd je oorspronkelijke hal of gang inspiratie in je achterhoofd. Vul bijvoorbeeld aan met een mooi vloerkleed en een bijzettafeltje of een smal dressoir met decoratie. Ook sfeervolle verlichting mag in je hal of gang ideeën niet ontbreken. Stel een complete set samen waarbij je kleine hal ideeën volledig tot uiting komen. Let vooral op de details. Kies je bijvoorbeeld een stoer industrieel kastje met zware poten? Ga dan voor dezelfde stijl voor je spiegel, kapstok en andere interieurstukken. Zo worden je persoonlijke ideeën helemaal realiteit!

Tip 6: De praktische kant

Denk ook nog even aan de praktische kant van de zaak. Voor een kleine hal zijn er ideeën genoeg om toch efficiënt gebruik te maken van je kleine ruimte. Plaats bijvoorbeeld een gesloten kast met deuren en laden in plaats van een open console. Hierin kun je heel wat spulletjes kwijt: sjaals, hoeden en schoenen bijvoorbeeld. Zo slingeren deze objecten niet rond in je kleine hal of gang. Het plaatsen van een spiegel zorgt voor een ruimtelijk gevoel, waardoor je gang groter oogt. Heb je lage plafonds? Denk dan bijvoorbeeld aan stijlvolle plafonnières of wandlampen.

Nog één gouden tip: integreer je hal of gang zoveel mogelijk in je woning. Tenslotte is het een belangrijk deel van je huis.