Home - Blog - De ultieme Mancave bouwen? Wij helpen je mee!

De ultieme Mancave bouwen? Wij helpen je mee!

Gepubliceerd op 27 mei 2018

mancave industrieel interieur

Mannen hebben zo nu en dan een beetje privacy nodig en dat is helemaal niet erg. Zeg nou zelf, een potje voetbal kijken met je vrienden of een avondje gamen is toch vaak net iets leuker wanneer je niet steeds op de vingers wordt gekeken? Steeds meer mannen kiezen ervoor om in of buiten hun woning een mancave te bouwen; een plek waar zij alleen of met vrienden kunnen relaxen, kunnen gamen, kunnen kaarten, voetbal kunnen kijken of gewoon een filmpje kunnen kijken. Ben jij ook van plan om in je huis een mancave te maken? Lees dan gauw verder, want in dit artikel geven we je enkele tips waarmee je de ultieme mancave kunt bouwen.

Kies de juiste kleuren

Voor de ultieme Mancave kan de kamer waarschijnlijk wel een likje verf gebruiken. Kies hierbij voor iets industrieels, iets stoers zoals meerdere tinten grijs, donkerblauw of zwart. Omdat het jouw ruimte is, mag je zelf beslissen wat je ermee doet. Je kunt hierbij bijvoorbeeld ook de muren wit laten en kiezen voor een aantal donkere meubels en dito accessoires om die industriële touch te bereiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een donkere stoffen of leren bank in combinatie met een industriële bijzettafel of salontafel? Omdat de betonlook helemaal in één lijn loopt met een ruige, industriële inrichting is het tevens aan te raden om te kiezen voor óf een volledige betonnen muur óf een volledige betonnen vloer. De vloer kun je dan direct aantrekkelijker maken met behulp van een industrieel vloerkleed of andere toffe meubels, zoals een drankkast, een spelletjestafel en meer.

mancave bouwen

Bouw een bar in je Mancave

Geen enkele Mancave is compleet zonder een bar met industriële barkrukken waar jij met je vrienden tot in de late uurtjes lekker kunnen borrelen. Het leuke van een stoere Mancave bar is dat je deze gemakkelijk zelf kunt maken. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bar die gemaakt is van metaal of beton, twee materialen die onmisbaar zijn in een industriële inrichting. Wanneer je echter ervoor kiest om zelf een bar te maken kun je het beste met (verweerd) hout aan de slag gaan, omdat je hiermee veel diverse ontwerpen kunt maken. Met een aantal pallets en planken kom je bijvoorbeeld al een heel eind. Let op: hiervoor moet je wel een beetje handig zijn, vraag gerust wat vrienden of kennissen om je te helpen bij het bouwen van een houten bierbar. Zij hebben er immers uiteindelijk ook baat bij dat je Mancave tot in detail af is zodat jullie daar gezellig samen een biertje kunnen drinken.

Ultiem relaxen in de mancave

Naast de bar staat relaxen en ontspannen natuurlijk voorop in een Mancave. Daarom moet je ervoor zorgen dat je een aantal comfortabele industriele stoelen en/of banken in de ruimte hebt staan. Zorg hierbij altijd voor genoeg plek, zodat al je vrienden ook lekker kunnen zitten wanneer jullie daar voetbal kijken of aan het gamen zijn. Het toffe voordeel van comfortabele stoelen zoals industriële fauteuils is dat ze tegenwoordig niet alleen lekker zitten maar er ook nog eens te gek uitzien. In onze webshop beschikken we over een groot aantal stijlvolle fauteuils, eetbankjes, hockers en krukjes die heel goed in jouw Mancave zullen passen. Het leukste hiervan is dat ze ook nog eens enorm betaalbaar zijn. Als extraatje kun je zelfs nog kiezen voor een of meerdere hangmatten of een ligbank om het relax-gehalte in de Mancave nog hoger te maken. Hiervoor moet je uiteraard wel de nodige ruimte hebben zodat er nog genoeg ruimte overblijft voor de anderen om te zitten.

mancave lounge kamer relaxed

Zorg voor de nodige entertainment

Last but not least: een Mancave is niet compleet zonder een portie entertainment. Natuurlijk moeten jullie er lekker kunnen relaxen, maar hoe kan dit beter dan met een potje tafelvoetbal of een portie gamen achter de spelcomputer? Zorg er dus voor dat je Mancave over de nodige entertainment beschikt. Dit kan van alles zijn: doen jullie graag kaartspelletjes of zijn jullie meer van het darten? Een dartbord hang je eenvoudig aan de muur op en is gemakkelijk weg te werken wat betreft ruimte, net zoals een of meerdere pakjes kaarten. Maak een spelletjeskast met een aantal bordspellen of een schaakspel, zorg voor een flink aantal games bij je spelletjescomputer of maak een Mancave bioscoop met behulp van een beamer en een groot stuk wit muur. Via hier kun je ook nog eens je favoriete voetbalwedstrijden bekijken!

pooltafel in een mancave en dartbord

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.
0