Home - Blog - Dit is de ideale hoogte voor een zwevend tv meubel

Dit is de ideale hoogte voor een zwevend tv meubel

Gepubliceerd op 12 maart 2024

zwevend tv meubel

Een zwevend tv-meubel ziet er niet alleen erg modern uit, maar optimaliseert ook de ruimte op een elegante manier. Bij het aan de muur bevestigen van een hangend tv meubel is de hoogte van cruciaal belang. Ontdek hier de ideale hoogte voor een zwevend tv-meubel en andere essentiële overwegingen voor de perfecte tv opstelling.

Waarom de juiste hoogte belangrijk is

De hoogte waarop je een zwevend tv meubels monteert, draagt niet alleen bij aan de uitstraling van je woonkamer, maar heeft ook invloed op je kijkervaring. Een verkeerde hoogte kan namelijk leiden tot nekklachten en een minder comfortabele kijkpositie. Laten we eens kijken naar de ideale hoogte voor een zwevend tv meubel.

zwevend tv meubel hoogte

Ideale hoogte zwevend tv meubel

De gemiddelde ooghoogte

Een goede vuistregel is om het midden van het tv-scherm op ooghoogte te plaatsen. Dit beperkt nekbelasting en zorgt voor een natuurlijke kijkpositie.

Zithoogte

Meet de hoogte van je bank of zitmeubel en pas de hoogte van het tv-meubel daarop aan. Hierdoor ontstaat een visuele lijn tussen de zitplaats en het tv-scherm.

Stel af op andere meubels

Kijk ook naar andere meubels in de ruimte. Een zwevend tv-meubel kan visueel mooier uitkomen wanneer de hoogte hetzelfde is als andere elementen in de kamer. Kijk bijvoorbeeld naar de hoogte van bijzettafels of je dressoir en stel hier de hoogte op af.

hoogte zwevend tv meubel

Ideale hoogte staand tv meubel

Terwijl zwevende tv meubels de voorkeur hebben voor een strakke uitstraling, kunnen staande tv-meubels ook een stijlvolle keuze zijn. Hier zijn enkele tips voor de ideale hoogte van een staand tv-meubel:

Het design van de tv meubel

Staande tv-meubels kunnen variëren in hoogte, afhankelijk van hun ontwerp. De hoogte kun je niet zelf thuis nog bepalen. Zorg ervoor dat het meubel niet te hoog of te laag is in vergelijking met je zitplaatsen. Meet dus vooraf je bank op voordat je een staand tv meubel koopt. Ook zit er veel variatie in de diepte. Zo heb je brede en smalle tv meubels. Houd rekening met voldoende loopruimte om het meubel heen.

Hoogte zwevend tv meubel

Opslagruimte in de tv kast

Als je het tv meubel ook wil gebruiken als extra opbergruimte, bekijk dan goed de hoogte van de kast, zodat je er voldoende spullen in kwijt kan. De hoogte moet praktisch zijn voor het dagelijks gebruik.

Beste afstand tussen de tv en de bank

Naast de hoogte is ook de afstand tussen de tv en de bank van groot belang voor een optimale kijkervaring. Hier zijn enkele richtlijnen:

Type tv

Als je het tv meubel ook wil gebruiken als extra opbergruimte, bekijk dan goed de hoogte van de kast, zodat je er voldoende spullen in kwijt kan. De hoogte moet praktisch zijn voor het dagelijks gebruik.

Kijkhoek

Zorg ervoor dat je tv op ooghoogte staat vanaf je zitplaatsen. Dit minimaliseert nekbelasting en verbetert het kijkcomfort.

Omgevingsfactoren

Zorg dat er niet te veel daglicht op de televisie valt, dit kan namelijk zorgen voor weerkaatsing. Monteer je zwevend tv meubel dus op een plek waar niet direct licht op valt.

Het kiezen van de juiste hoogte voor je zwevende of staande tv-meubel, evenals het bepalen van de optimale afstand tussen de tv en de bank, zijn essentiële overwegingen voor een comfortabele en stijlvolle woonkamer. Houd rekening met je persoonlijke voorkeuren, de afmetingen van de ruimte en de functionaliteit van het meubelstuk om de ideale opstelling te creëren. Kijk uiteraard ook naar de stijl van het meubel, zodat het goed aansluit bij de rest van je interieur. Zo heb je moderne tv meubels, industriële tv meubels, zwarte tv meubels en houten tv meubels.

zwevend tv meubel hoogte