Home - Blog - Eetkamer inspiratie nodig? Wij geven je wat ideeën!

Eetkamer inspiratie nodig? Wij geven je wat ideeën!

Gepubliceerd op 13 april 2023

Devi eettafel boomstam mangohout zwart

Ben je toe aan nieuwe eettafels en stoelen of wil je de omgeving van je keukentafel met stoelen een boost geven? Dan heb je enorm veel mogelijkheden. Je hebt zelf heel wat eetkamer ideeën maar weet niet goed wat precies te kiezen? En hoe pak je het in praktijk aan? In deze blog ontdek je heel wat eetkamer inspiratie. We bekijken hier zowel eettafels en stoelen als bijvoorbeeld de klassieke eethoek. Of ga je voor een eetkamer tafel en stoelen in combinatie met een eetkamerbank? Verder geven we je tips om het geheel – de omgeving van je eetkamertafel met stoelen – stijlvol te maken. Doe hier je eetkamer inspiratie op!

Landelijke eethoek, retro, moderne of industriële eettafel en stoelen?

De stijl die je voor je eetkamermeubels kiest, zal waarschijnlijk overeenkomen met de stijl van je woning en de stijl van de rest van je interieur. Kies je voor modern? Dan kies je bijvoorbeeld voor een lichte houten eettafel en lichte eetkamer stoelen. In een modern interieur kun je ook wel verschillende eetkamerstoelen kiezen. We hebben het hier dan over de kleur. Stoelen in verschillende tinten vormen een echte eyecatcher. Heb je een retro interieur? Dan kunnen verschillende stoelen aan tafel zonder problemen. Hier spreken we dan over het model van de stoelen. Noem het gerust een ‘overdacht allegaartje’. Het past er gewoon bij. In een retro interieur kan een echte authentieke keukentafel met stoelen een mooi geheel vormen. In een landelijke woning zien we dan weer vaak een eetkamerbank in de eetkamer. Het creëert een meer rustieke look dan een eettafel en stoelen. Bij een industrieel pand horen dan weer stoere eettafels en stoelen, bijvoorbeeld met een metalen onderstel en een naturel robuust tafelblad. Ook een donker houten eettafel past bij industrieel. Een gouden tip die wij hier graag geven: hou je overal aan dezelfde stijl. Het zorgt ervoor dat je interieur volledig klopt.

Je eigen stijl creëren

Bovenstaande tips zijn natuurlijk geen exacte wetenschap. Bij eetkamer inspiratie hoort een grote dosis creativiteit eigen voorkeuren en stijlen. Je kunt gerust de klassieke of retro keukentafel met stoelen in een modern interieur plaatsen. Het creëert een mooi contrast. Of je kiest voor een chique klassieke eetkamer met stoelen in velvet of leer voor een industriële omgeving. Wil je in een interieur met rustige kleuren enkele elementen in felle kleuren integreren? Ook dat kan perfect als blikvanger. Denk bijvoorbeeld aan een felrode kast in een interieur met overwegend zwart, beige en bruin. Of denk aan okergele of petroleumblauwe stoelen in een stoer interieur. Een opvallende, enorme wanddecoratie boven je dressoir of een vloerlamp waar je niet naast kunt kijken, het mag best. Waarom ook niet? Zolang het plaatje klopt en het aan jou een goed gevoel geeft, zit je OK!

Kleed de omgeving rondom je eettafel en stoelen stijlvol aan

Wanneer je eetkamer inspiratie zoekt, dan gaat het niet alleen om je tafel en stoelen. Ook de omgeving kleed je best in dezelfde stijl aan. Heb je bijvoorbeeld een vintage keukentafel met stoelen gekozen? Dan past daar en retro eetkamerlamp, een eetkamer kast met vintage look, een bijpassend vloerkleed en ook een vintage-look servies bij. Heb je een eetkamerset, bestaande uit een keukentafel met stoelen, in de industriële stijl gekozen? Dan zoek je daarbij een robuuste vitrinekast, bijvoorbeeld in metaal en ruw hout. Allerhande woonaccessoires, zoals wanddecoratie, spiegels, vazen en schalen, laat je ook aansluiten bij de stijl van je eettafel en stoelen. Laat je keukentafel met stoelen bijvoorbeeld matchen met je salontafel en zitbank, met je bijzettafeltjes en wandrekken. Laat je eettafel je inspiratie zijn om je hele kamer eens kritisch te bekijken. Wie weet welke verrassingen er uit de hoek komen?

Eetkamer inspiratie, de aanzet tot…

Wanneer je voor je eetkamer je inspiratie hebt gevolgd, en daarbij een prachtig resultaat hebt, ga dan gerust een stap verder. Bekijk met hetzelfde kritische oog de rest van je woning: je keuken, je slaapkamers, je badkamer en je hal of gang. Misschien zijn deze ook aan een make-over toe? Op onze blogpagina vind je nog veel meer leuke tips and tricks. Waarom zou je je immers beperken tot je eettafel of keukentafel met stoelen? Hoe meer je je woning afstemt op je eigen stijl, hoe beter je je er in voelt. En dat is toch de bedoeling van onze thuis, niet?