Home - Blog - Hierbij de woontrends 2023! Wat worden de kleuren?

Hierbij de woontrends 2023! Wat worden de kleuren?

Gepubliceerd op 19 december 2022

Hierbij de woontrends 2023! Wat worden de kleuren?

Het is elk jaar weer spannend. Maar we zien ze al verschijnen: de interieur trends 2003. Wat wordt het in 2023, welke kleuren komen opzetten en hoe ga jij je interieur een nieuwe look geven? Zoek je woonkamer inspiratie of wil je de behangtrends 2023 ontdekken? In dit artikel geven wij jou alvast een voorsmaakje van wat het wordt in 2023! Laat je inspireren.

De interieur kleuren 2023: heel veel beige

Een interieur valt of staat in de eerste plaats met kleuren. Het algemene beeld is belangrijk als je een kamer binnenkomt. In de woonkamer 2023 zien we vooral beige, en dan in al zijn tinten. En dit trekt zich door tot in de andere kamers. Voeg je hier toch graag nog een aantal kleuren aan toe? Hou het dan bij aardse kleuren zoals terracotta of ga voor poederkleuren, oud roze en zacht groen. Voor het behang mag je gerust grote prints met bladeren, bloemen of vogels kiezen. Zolang het maar met de natuur te maken heeft, is het OK!

Organische vormen

In 2023 gaan de woontrends nog meer richting natuur: ronde, organische vormen zijn helemaal in. Dit zal je bij elk interieur advies te horen krijgen. Je woon inrichting wordt een omgeving om nog meer te cocoonen, nog meer te genieten. Is dit een gevolg van de algemene ‘blijf-in-je-huis’ ervaring die we met z’n allen hebben gehad? Thuis is inderdaad dé plek waar je leeft en tegenwoordig ook werkt. Ronde vormen in je woon interieur creëren een goed, warm gevoel. De eettafeltrends 2023 koesteren deze ronde vormen. Denk bijvoorbeeld aan een Deens ovale eetkamertafel. Ze brengt heel wat gezelligheid in huis. Ook bij de bank trend 2023 zien we ronde vormen. De hoekbank is weer helemaal hip, de kussens zijn rond en zeer comfortabel.

Duurzaam, meer dan ooit

De zorg voor onze aarde zien we in 2023 nog meer terugkomen in onze woonstijlen. Het comfort en het functionele primeren. We zien verschillen huisinrichting stijlen, maar telkens komen de woorden ‘sterk’, ‘duurzaam’, ‘goed voor het milieu’ terug. We kiezen nog meer voor meubels die het jarenlang volhouden. Eén van de meubel stijlen die het zeer goed zullen doen, zijn de industriële meubels. Ze zijn gemaakt van oersterk staal of metaal, duurzame en sterke stoffen en ze zijn op basis van oude (lees: degelijke) ontwerpen gemaakt. Bekijk bijvoorbeeld eens onze industriële kasten.

Diverse stijlen in 2023

Bovenstaande trends zijn eigenlijk op verschillende interieurstijlen van toepassing. Er bestaat in 2023 niet iets zoals modern, ouderwets of klassiek. Waar jij je goed in voelt, is OK! De stijlen die het nog altijd goed doen zijn de bohemian style, de industriële stijl en de Art Deco. En laat dat nu (toevallig?) dé stijlen zijn die grijpen naar beige kleuren, organische vormen en sterke, duurzame interieurstukken.

Hoe tover jij je interieur om tot een trendy 2023 interieur?

Misschien wil je je hele interieur een make-over geven. Maar misschien is dit niet eens nodig om toch de kleurentrends 2023 te volgen. Kijk eens goed rond in je huidige interieur en behoud alles wat in beige, bruin of crème is uitgevoerd. Hou alles wat ronde vormen heeft en alles wat in duurzaam materiaal is gemaakt. Misschien heb je heel wat over en heb je slechts enkele interieurstukken nodig om de woontrends 2023 bij jou thuis te integreren.

Enkele voorbeelden voor je 2023 woontrend

Voor de woonkamer denken we aan een tafel met een houten tafelblad en stalen poten. Je kunt ze eventueel zelf samenstellen door afzonderlijk het blad en de poten te kopen. Daarbij komen comfortabele bruine of beige eetkamerstoelen. De bank is bruin en heeft ronde vormen en is voorzien van veel sierkussens. Een salontafel in ronde vormen maakt het geheel af. Denk ook aan vloerkleden, wanddecoratie en verlichting, dit allemaal met een hoge dosis organische ronde vormen.
De slaapkamer wordt een warm nest met veel bruin en beige, lampen met stoffen lampenkappen of met gerookt glas.
In de keuken hou je je eveneens aan zachte, natuurlijke kleuren. Je maakt gerust een mix & match van allerlei toestellen, serviezen, kookpotten en ornamenten. Gooi niets weg, maar geef het de geschikte plek.
Ook in je badkamer, hal en gang ga je deze principes aanhouden. Een waarom zou je je ook voor je tuin geen trend 2023 invoeren? Zo sluit je tuin perfect aan aan je nieuwe interieur.