Home - Blog - Inspiratie en tips voor een industrieel interieur

Inspiratie en tips voor een industrieel interieur

Gepubliceerd op 5 augustus 2018

industrieel interieur

Wanneer we kijken naar de huidige trends op het gebied van interieur is de industriële trend zonder twijfel een van de meest opvallende. Dat is niet zo vreemd: een inrichting met een industrieel tintje is immers tijdloos, rauw, modern én warm. Daarnaast kun je volgens deze stijl verschillende soorten ruimtes, zoals je slaapkamer of woonkamer, heel handig en gemakkelijk inrichten. Minimalisme met een stoer randje staat namelijk voorop bij een industrieel interieur. Hoewel er over het algemeen niet veel meubels en accessoires worden gebruikt, ziet de ruimte er wel stijlvol en gezellig uit. Waar je verder op moet letten en voor welke kleuren en meubels je kunt gaan lees je in dit artikel omtrent een industriële inrichting.

Kleuren van een industriële inrichting

De basiskleur van een industriële inrichting is grijs. Hierbij maakt het niet uit voor welke tint grijs je gaat, wanneer je ervoor zorgt dat een of zelfs meerdere grijze kleuren de basis in de ruimte zijn heb je al een goed begin. Hierbij kun je natuurlijk experimenteren met meerdere kleuren waarmee je direct een meer stoere look krijgt, denk hierbij aan de kleuren wit, zwart of donkerbruin. Tegenwoordig kennen we een andere trend waarbij industrieel wordt gecombineerd met een Scandinavische inrichting. In dat geval kun je nog kiezen voor een extra sprekende pastelkleur. Om de focus te houden op het industriële karakter kies je hierbij bijvoorbeeld voor groen, blauw of grijsblauw. Op die manier blijft de inrichting modern en rauw met een tikkeltje warmheid en gezelligheid, precies wat je wilt bereiken met deze inrichting. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om de basis van je slaapkamer op deze manier te maken? Of misschien wel je keuken? Wanneer je dit thema eenmaal in je woning toepast wil je in geen enkele ruimte meer wat anders.

tips industrieel interieur

Passende materialen met industriële touch

Kies je voor een industrieel interieur, dan kies je voor ‘harde’ materialen in huis, zoals beton of metaal. Ook (verweerd) hout mag eigenlijk niet ontbreken wanneer je voor deze inrichting kiest maar de betonlook is een echte must. Je kunt bijvoorbeeld voor een complete betonnen muur gaan of voor een betonnen vloer. Het voordeel van een betonnen vloer is dat je dit dan goed kunt combineren met toffe industriële vloerkleden die de ruimte net iets warmer maken (en waarvan je voeten ook een stukje warmer worden). In de keuken kun je kiezen voor een betonnen tafelblad of keukenkastjes met een betonlook. Naast beton is metaal of aluminium een goede toevoeging aan de industriële uitstraling van je inrichting. Hiermee kun je vooral bij meubels en accessoires flink losgaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie metalen wandrekken of van industriële salontafels? Bij CaveTown vind je diverse industriële meubels en accessoires zoals metalen borden die van jouw woning een prachtplaatje maken.

industrieel interieur beton grijs tinten

Deze meubels kies je bij industriële inrichting

Wanneer je de basis af hebt en de juiste kleuren en materialen hebt gekozen is het zaak om te kijken naar industriële meubels die goed hierbij passen. Meubels die gemaakt zijn van bovenstaande materialen zijn altijd goed. Houten meubels passen hier ook goed bij, mits je kiest voor hout dat een beetje verweerd is. In onze webshop beschikken we bijvoorbeeld over een aantal meubels die gemaakt zijn van hout én metaal, de ideale combinatie in je industriële inrichting. Scoor hier bijvoorbeeld je industriële eettafel met bijbehorende stoere stoelen of kies voor een andere richting en denk aan moderne barkrukken met een ruig randje. Wat betreft de bank kies je voor een stoffen (donker)grijze, zwarte of bruine bank, kleuren die je goed kunt combineren met een industriële uitstraling. Extra tip: let op de verlichting in je woning wanneer je voor deze stijl gaat. Er bestaan namelijk talloze uitvoeringen van industriële lampen, zoals industriële spots en stoere industriele hanglampen. De mogelijkheden hierbij zijn eindeloos: van hanglampen gemaakt van hout en metaal tot aan meerdere spots aan een draaibaar frame. De industriële meubels en accessoires bij CaveTown zijn niet alleen trendy maar ook functioneel en gemakkelijk in gebruik. Alleen daarom al zou je voor een dergelijk interieur moeten kiezen!

bruine leren bank industrieel interieur