Home - Blog - Interieurtrends 2024: Ontdek de nieuwe woontrends

Interieurtrends 2024: Ontdek de nieuwe woontrends

Gepubliceerd op 19 december 2023

Het volgende jaar staat weer voor de deur en dat betekent ook nieuwe woontrends en nieuwe wooninspiratie! Het belooft een prachtige mix te worden van eigentijdse innovatie en een terugkeer naar de basis met natuurlijke elementen. Van duurzaamheid tot kleurrijke accenten, ontdek de interieurtrends die we terug gaan zien in 2024.

#1 Duurzaamheid: Prioriteit in design

Duurzaamheid blijft de kern van interieurontwerp. Een duurzame levensstijl wordt daarom doorgetrokken in de keuze voor milieuvriendelijke materialen en productiemethoden. Het verminderen van de ecologische voetafdruk staat voorop bij het selecteren van interieur items.

Tegenwoordig zijn er dan ook veel meubels te vinden met een stof van gerecyclede petflessen. Zo ook de Fusion stof, deze stof kun je kiezen bij al onze banken van het merk Neves. Ook is Mangohout een steeds vaker voorkomende keuze, vanwege de duurzaamheid. Mangobomen worden namelijk pas gekapt na het gebruik van hun vruchten. Dit maakt het materiaal extra duurzaam. Mangohout wordt vaak verwerkt tot eettafels of salontafels en ze hebben, naast dat ze duurzaam zijn, een prachtige uitstraling.

#2 Aardse materialen en kleuren

Marmer, beton, keramiek, natuursteen en de opkomst van bouclé stof kenmerken de trend van natuurlijke materialen. Vooral fauteuils met bouclé zijn zeer gewild. Het gebruik van deze materialen creëert een verbinding met de natuurlijke wereld en geeft een rustgevende uitstraling aan interieurs. De natuur wordt als ware naar binnen gehaald! En daarbij horen ook fijne en rustgevende kleuren. Zoals wit, beige, grijs, groen en bruin. Heb je al wel eens gehoord van de kleur greige? Greige is een mix van grijs en beige, een mooie neutrale kleur die overal bij past!

#3 Organisch, ovaal, curved

Organische vormen waren de afgelopen maanden al razend populair en behouden ook nog even hun populariteit In combinatie met zachte tinten en vloeiende, gebogen lijnen. Zo zijn ovale tafelbladen, vloerkleden en fauteuils zeer gewild. Maar ook zie je de organische vormen terug in woonaccessoires, zoals vazen en lampen. Ze geven een zachtere, meer vloeiende uitstraling en zorgen voor een rustgevende, harmonieuze sfeer.

#4 Nostalgie in modern design

In 2024 zien we een terugkeer van de jaren 70! Een tikkeltje nostalgie, maar dan in een modern design. Zoals deze elegante Blackwood eetkamerstoel van Dutchbone. Terracotta kleuren, een stoere ribstof en donker hout zijn in deze trend populaire aspecten. Ook maakt de corduroy stof zijn comeback! Donker hout voegt diepte toe en zorgt voor prachtig contrast met lichtere elementen. Dit biedt een klassieke mix van retro-elementen met eigentijdse accenten.

#5 Vrolijke kleuren in combinatie met materialen en texturen

Kleuren komen terug! Groen tinten, pastelkleuren, neon accenten en terracotta kleuren komen weer tot leven. Combineren met de kleuren met verschillende texturen en materialen. Levendige, opvallende patronen en eyecatcher-elementen brengen dynamiek in het interieur. Naast opvallende tinten zijn pasteltinten ook terug van weggeweest. Deze zachte kleuren zorgen voor meer rust in de woning, maar brengen tegelijkertijd wel de vrolijkheid met zich mee.

Zo, dit zijn de woontrends 2024 op een rijtje! Hopelijk heb je veel nieuwe interieur ideeën op kunnen doen. Het belooft een jaar te worden waarin duurzaamheid, natuurlijke elementen en levendige kleuren samensmelten tot een fancy interieur. Het is een tijd waarin trendy wonen steeds belangrijker wordt.