Home - Blog - Je bank impregneren? Wij leggen uit waarom dit belangrijk is!

Je bank impregneren? Wij leggen uit waarom dit belangrijk is!

Gepubliceerd op 19 december 2022

Tessa 3-zits hoekbank met ottomane

Je koopt een bank juist omdat je ze zo mooi vindt. Het is dan ook logisch dat je ze zo lang mogelijk in de oorspronkelijke staat wil houden. Toch is dit niet altijd zo eenvoudig. Het gebeurt dat je vlekken maakt op de bank. Denk maar aan het omstoten van een glas wijn, kinderen die eten morsen of huisdieren die vlekken maken op de bank. Het zijn soms hardnekkige vlekken die je er moeilijk uit krijgt. Anderzijds komt er, door het gebruik, stof in de bank te zitten. Na een tijdje gaat ze er minder fris uitzien of vlekken vertonen. Hoe kun je je bank terug een frisse uitstraling geven? Uiteraard is het beter om te vermijden dat ze vuil gaat worden. Met andere woorden: je bank preventief beschermen tegen vuil en vocht kan perfect. In dit artikel leggen wij uit hoe je je bank niet alleen schoonmaakt, maar ook beschermt tegen externe invloeden en ze op die manier fris en netjes houdt. Lees er hier alles over!

Impregneer je bank, het loont!

Je bank impregneren is de beste manier om ze te beschermen tegen gebruikssporen. Maar hoe doe je dit precies? Ga zeker niet halsoverkop met allerlei schoonmaakproducten je bank te lijf. Producten die niet bestemd zijn om textiel te reinigen, kunnen blijvende schade aanrichten. Gebruik voor deze klus de waterafstotende spray iprotect. Dit product is ook vuilafstotend zodat je bank zowel tegen vlekken als tegen vocht beschermd wordt. Het product geeft een garantie van 3 jaar. De bankspray heeft een dubbele werking. Met een impregneerspray bank ga je de stof reinigen, maar ook beschermen. Je bankstel ziet er terug als nieuw uit en dit zal nog een hele tijd zo blijven. Door het aanbrengen van het product vormt zich een beschermlaag op de stof van de bank. Er zal zich niet zo snel meer stof nestelen in de bank en vocht zal niet zo gauw meer in de stof dringen. Door je bank regelmatig (normaal gezien: om de drie jaar) te impregneren, verhoog je de levensduur van je mooie meubel. Op lange termijn spaar je geld uit door ze met een textielspray te verzorgen. En je behoudt je favoriete bank heel wat langer dan je oorspronkelijk had gedacht. Impregneren loont!

Hoe je bank impregneren? Stap voor stap

Je bank impregneren heeft pas voor 100% effect als je het doet volgens de regeltjes van de kunst. Het is helemaal niet moeilijk, maar doe het vooral stap voor stap en neem je tijd.
Vooraleer je de textielspray aanbrengt, maak je de stof grondig schoon met je stofzuiger. Haal zoveel mogelijk vuil uit je bank. Klop er eventueel zachtjes op zodat het stof vrij komt. Gebruik je stofzuiger zolang er nog stof ronddwarrelt wanneer je op de bank klopt. Eens je bank stofvrij is gemaakt, breng je de royale textile protector gelijkmatig over de stof aan. Neem hiervoor de tijd en zorg ervoor dat je alle delen van het textiel hebt behandeld. Daarna laat je je bank of ander stoffen meubel goed drogen. Meer hoef je niet te doen. Dit product biedt langdurige meubelbescherming.

Je bank beschermer ook voor andere meubels gebruiken

Kun je dit product ook gebruiken om andere meubels te reinigen en te beschermen? Zeker weten! Het is geschikt voor elk stoffen meubel zoals je banken, eetkamerstoelen, je fauteuil en hockers. Je hoeft dus niet voor elk soort stoffen meubel een ander product te kopen.
Heb je nog vragen rond het gebruik van deze textile protector of over andere producten, meubels, verlichting of accessoires uit onze webwinkel? Vraag het ons gerust, wij staan voor je klaar!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.