Home - Blog - Mijn vitrinekast of buffetkast inrichten? Hier wat tips!

Mijn vitrinekast of buffetkast inrichten? Hier wat tips!

Gepubliceerd op 18 juli 2019

vitrinekast interieur inrichten

Tijd om je vitrinekast of buffetkast in te richten! Je keuze is gevallen op een mooie stoere en stijlvolle industriele vitrinekast? Een prima keuze! Maar hoe ga je precies je vitrinekast inrichten? Wat zet je in een vitrinekast? Je kunt het bijvoorbeeld houden bij pure decoratie. Of je gebruikt je buffetkast functioneel en je plaatst er je servies en andere gebruiksvoorwerpen in. Je buffetkast inrichten doe je best overdacht zodat het geen rommeltje wordt. Wij geven jou hier alvast wat meer informatie over dit type van kasten en geven jou heel wat tips en advies om je vitrinekast in te richten.

Is er een verschil tussen vitrinekasten en buffetkasten?

Er bestaat wel degelijk een verschil tussen deze twee. Vitrinekasten waren oorspronkelijk bedoeld om in het salon te plaatsen om het mooie servies uit te stallen. Ze hadden hoofdzakelijk grote glazen deuren zodat de inhoud goed zichtbaar was. Buffetkasten stonden vroeger in de keuken en waren vooral functioneel. Ze bestonden uit deuren en laden onderaan en legplanken bovenaan. Tegenwoordig worden de benamingen door elkaar gebruikt en wordt dit soort kasten zowel als decoratie en als functioneel ingezet.

-11%
Oorspronkelijke prijs was: €899,95.Huidige prijs is: €799,00. incl.btw
-14%
Oorspronkelijke prijs was: €1.299,95.Huidige prijs is: €1.119,00. incl.btw
Op voorraad

Je vitrinekast inrichten: hoe doe je dat?

Vooraleer je tot de aankoop van dit bijzondere meubel overgaat, lees deze tips. Ze helpen jou om het perfecte meubel te kiezen en je kamer mooi aan te kleden.

Tip 1: bepaal de functie van je kast

Als je een gedeelte van je kast wil gebruiken om spullen in op te bergen, ga dan voor een kast die gedeeltelijk is ‘afgesloten’. Met andere woorden, ga voor een kast met een gedeelte met gesloten deuren. Wil je ze gebruiken als servieskast, of wil je echt wel pronken met je vakantieherinneringen, of je hobby of verzameling mooi uitstallen? Ga dan voor een kast met volledig glazen deuren. Wil je je voorwerpen bescheiden maar toch niet volledig aan het oog onttrekken? Dan kun je kiezen voor deuren met een draadstructuur.

Tip 2: speel met vormen en kleuren en wees kritisch

Beschouw een vitrinekast inrichten als het maken van een schilderij. Speel met kleuren en vormen en de opstelling van je objecten. Laat kleuren en vormen die je elders in je interieur vindt ook terugkomen in de voorwerpen in je buffetmeubel. Hou uiteraard ook rekening met het design van de kast zelf. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een zwarte kast? Prop ze dan niet vol met heel donkere objecten want dan wordt het wel heel erg duister. Wees vooral kritisch op jezelf. Bekijk op regelmatige tijdstippen je kast en bekijk wat er beter kan.

Tip 3: zoek evenwicht in je kast

Je vitrinekast inrichten start je best met het groeperen van je voorwerpen. Plaats bijvoorbeeld een stapeltje bordjes op elkaar, zet drie gelijkaardige vazen bij elkaar of leg enkele boeken op elkaar. En laat voldoende ruimte tussen de verschillende groepjes. Zo komt elk groepje, en dus ook elk voorwerp, perfect tot zijn recht. Leg niet alles hoofdzakelijk bovenaan of onderaan in je kast, maar zoek een evenwichtige inrichting. Wissel decoratiestukken af met functionele objecten zoals kopjes, tassen en borden. Kaarsen mogen gerust naast kommen staan. En waarom zou je er ook geen mooi kunstwerkje zoals een beeldje of een mooie vaas in plaatsen?

Tip 4: maak je buffetkast deel van het geheel

Je buffetmeubel is slechts een onderdeel van je woning. Je vitrinekast inrichten is dan ook een onderdeel van het geheel. Als je bijvoorbeeld een servieskast op poten kiest, dan kun je het onderste gedeelte gebruiken om decoratieve accessoires te plaatsen die niet echt in je vitrinemeubel thuishoren. Bekijk de omgeving van je vitrinemeubel en voorzien bijvoorbeeld een mooie plantenbak naast je kast, een schilderijtje aan de muur naast je kast of een mooi vloerkleedje voor je kast. Het kleedt je vitrinemeubel aan en laat het stijlvol opgaan in je interieur.

Kies voor een vitrine- of servieskast voor je industrieel interieur

Bij Cavetown vind je diverse types industriele kasten van buffetkasten, boekenkasten, wandkasten, wijnkasten en vitrinekasten. Wil je op een stoere manier je vitrinekast inrichten? Dan kun je bij ons ook mooie decoratie objecten voor vitrinekasten kopen. Zo combineer jij je stoere kast met een passende inhoud.

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.
0