Home - Blog - Muurdecoratie ideeën om iedere muur sfeervol te maken

Muurdecoratie ideeën om iedere muur sfeervol te maken

Gepubliceerd op 4 mei 2023

Jodie industrieel wandrek 50cm

Wil je de perfecte sfeer in huis brengen? Voor een groot stuk heb je dat reeds gedaan met het kiezen van meubels waar je je goed bij voelt. Maar de uiteindelijke aankleding van je interieur maakt het plaatje pas helemaal af. Je gaat aan de slag met accessoires. Muur accessoires zijn onmisbaar als je je woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer stijlvol wil aankleden. Wij geven jou hier een aantal ideeën om diverse muurdecoratie in je woning te integreren en zo de juiste sfeer te creëren. Doe hier inspiratie op!

Breng altijd iets aparts aan de muur

Je kunt altijd kiezen voor een doorsnee schilderij aan de muur. Heel anders wordt het als je gaat voor muurdecoratie met een extra dosis pit. Leg je eigen karakter in je woondecoratie. Ga gerust ver in je ideeën voor muurdecoratie. Wat denk je bijvoorbeeld van metalen wanddecoratie? Je hoeft niet per sé een stoere mancave te hebben om voor dit soort muurversiering te kiezen. Metalen wand decoratie past perfect in een industrieel interieur. Maar ook voor je modern of landelijk interieur kan metaal zonder problemen. Combineer het bijvoorbeeld met metalen lichtarmaturen, het metalen onderstel van je eettafel en salontafel of met een metalen spiegel. Een ander alternatief voor een gewoon schilderij is wanddecoratie in hout of bamboe. Denk aan houten wandklokken of houten spiegels. Wandplanken met hout als muurdecoratie kunnen ook perfect. In je woonkamer plaats je je vakantieherinneringen of enkele sculpturen op je mooie muurplanken. Wandplanken in je keuken decoreer je met je bijzondere servies. Je merkt dat er veel alternatieve ideeën bestaan om je muren mooi aan te kleden.

Zorg voor eyecatchers met wand versiering

Ook al zijn je meubels en je verlichting nog zo stijlvol, je hebt wel altijd een blikvanger nodig in om het even welke kamer. Een muurdecoratie die onmiddellijk opvalt, tilt je woonkamer op een hoger niveau. Zoek bijvoorbeeld een grote wanddecoratie in de vorm van een wandkleed. Of wat denk je van een wandcirkel om je hout voor je haard in op te stapelen? Waarom zou je je ook tevreden stellen met een gewone houtmand als er zoveel moois bestaat? Muurdecoratie die meteen de aandacht trekt, kan een onderwerp tot gesprek worden. Ga voor authentiek en uniek aan je muur. Je wanddecoratie zal gegarandeerd het middelpunt van belangstelling worden.

Creëer je eigen stijl, blijf trouw aan je eigen ideeën

Heb je in je woning een eigen stijl gecreëerd? Blijf hieraan dan trouw, in elk interieurstuk dat je koopt. Net zoals een schilder of een architect een eigen aparte stijl aanhoudt, zo doe jij dit ook in je woninginrichting. Hou je van landelijk? Hou het dan bij natuurlijke materialen zoals hout en metaal. Denk aan antiek koper of brons. Voor je industriële pand kies je ook voor hout. Combineer het met zwart metaal, oud zilver, roest en antraciet. In je vintage woning kan bijvoorbeeld petrol, cognac en oker. Je moderne woning krijgt een boost met wit, zwart, zilver en goud. Hou zoveel mogelijk je eigen stijl aan. Zo wordt het geen verzameling van meerdere stijlen door elkaar. Heb je bijvoorbeeld in je woonkamer muurdecoratie in de robuuste industriële stijl? Breng je ideeën dan ook over in je slaapkamer, badkamer en keuken. Wanneer je gekozen hebt voor hout voor je decoratie in de woonkamer, dan doe je dit ook over de rest van je woning. Heeft je muurdecoratie in de woonkamer een landelijk karakter, ga dan ook voor deze landelijke touch in je andere kamers. Op die manier krijg je herkenningspunten overal in je huis. Het toont dat je zeer zorgvuldig met je interieur bezig bent.

Muurdecoratie in en om je woning

Beperk je muurdecoratie zeker niet tot je woonkamer, maar decoreer ook je andere kamers. Nog sterker, ook je buitenmuur mag gerust met muurdecoratie aangekleed worden. Neem bijvoorbeeld in je woonkamer de decoratie aan de muur als inspiratie. Breng dit over naar buiten. Ook hier kun je aan de slag met legplanken of metalen borden. Heb je een overkapping met tuinstoelen? Maak het hier ook gezellig en voorzie muurdecoratie. Het brengt het gezellige gevoel dat je binnen hebt naar buiten. Met andere woorden, hou je ideeën voor binnen in je achterhoofd als je je terras of tuin inricht. Heb je bijvoorbeeld een niet zo fraaie tuinmuur? Dan maak je hem mooi met aparte en stijlvolle muurdecoratie. Hoe meer je je decoratie buiten afstemt op binnen, hoe meer sfeer je creëert.