Home - Blog - Slaapkamer inrichten? Lees verder voor inspiratie en leuke ideeën!  

Slaapkamer inrichten? Lees verder voor inspiratie en leuke ideeën!  

Gepubliceerd op 13 januari 2020

Slaapkamer inrichten?

Je slaapkamer inrichten, hoe begin je eraan, welk resultaat wil je bekomen en wat zijn de verschillende stappen? Wat plaats je al dan niet in je slaapkamer en hoe bereik je precies die sfeer die je wilt bereiken? Wij geven jou hier alvast een heel aantal slaapkamer ideeen. We gaan hier ook even dieper in op een zeer bijzonder meubeltje in de slaapkamer: het slaapkamer nachtkastje. Want je kunt er veel meer mee dan je denkt! Slaapkamer inspiratie kun je nooit genoeg hebben. Ga even lekker lui achterover zitten en lees onze tips!

1. De schikking van je meubelen

Uiteraard wil je bij de indeling van je slaapkamer toch bepaalde meubelen absoluut een plek geven. Heb je een grote slaapkamer? Fijn! Plaats je bed dan op die manier dat je uitzicht hebt naar buiten, dus tegen de slaapkamer muur die tegenover je raam ligt. Bij een kleine slaapkamer heb je wat meer creativiteit nodig. Denk aan een hoogslaper of een bed met opbergruimte. Bij slaapkamers met rare hoeken of schuine plafonds plaats je je bed eerst en dan pas je andere meubelen. Zorg ervoor dat je met je hoofd niet tegen balken of schuine plafonds aanstoot. Na je bed denk je aan je kleerkast. Bij kleine slaapkamers kun je ervoor kiezen om je garderobe in een andere kamer onder te brengen. Zo krijg je een heuse inloopkast! Andere ideeën voor kleine slaapkamer zijn kleerkasten met schuifdeuren, kledingrekken of wandplanken.

2. Aanvullende meubelen

Beperk de meubelen in je slaapkamer niet tot een bed en kast. Verwerk in je slaapkamer ideeën ook nachtkastjes en andere meubelen. Je slaapkamer inrichten is onder meer een plek creëren waar het gezellig is en waar je graag vertoeft, ook buiten de uren dat je slaapt. Wat denk je bijvoorbeeld van een mooie en knusse velvet fauteuil waarin je relax een boek kunt lezen? Ook een zitbank met opbergruimte kan je kamer mooi aankleden. Volgens de traditie plaats je in je slaapkamer ook nachtkastjes. Het zijn zeer bijzondere meubelstukken waar je heel wat kunt mee aanvangen. Lees meer hierover verder in dit artikel.

325,00 incl.btw

3. Leuke accessoires voor in je slaapkamer

Wij geven jou hier ook nog graag wat slaapkamer inspiratie voor wat betreft accessoires. Zorg voor leuke vloerkleden en sfeervolle decoratie aan je muren. In een stoere slaapkamer mag je gerust uitpakken met metalen borden of een hippe vintage reiskoffer. Laat grote muren zeker niet leeg maar kleed ze aan met een mooi wandtapijt of wandplank.

4. Verlichting

Zorg ervoor dat je verschillende soorten lichtbronnen in je slaapkamer hebt. Denk aan sfeerlicht om lekker lui te genieten. Maar denk aan voldoende helder licht voor als je voor de spiegel staan en je outfit wilt bekijken. Combineer hanglampen, wandlampen, staanlampen en de lampen op je nachtkastje met elkaar. Kies je verlichting in dezelfde stijl als je meubelen: industriële, vintage of landelijke lampen.

5. Kleuren

In principe zijn felle kleuren niet aan te raden als je een slaapkamer gaat inrichten. Bij slaapkamer ideeen ga je heel vaak neutrale kleuren vinden zoals crème, beige, licht tot donker bruin en naturel hout. Bij stoere slaapkamers vind je ook nog wel wit, zwart, grijs, betonlook en metaal. Uiteraard bepaal jij zelf hoever je gaat met kleuren. Stel de verschillende tinten op elkaar af zodat je een harmonisch geheel krijgt.

6. Kies je eigen stoere stijl

De industriële stijl

Als je je slaapkamer wilt stylen in de industriële stijl, hou je dan aan de materialen die vroeger in de industrie gebruikt werden. Hout, metaal, glas en beton(look) zijn perfect. Voorbeelden en ideeen voor een nachtkastje of kleerkast vind je voldoende in deze stijl. Bijvoorbeeld houten nachtkastjes. Slaapkamer nachtkastjes in ruw hout, gecombineerd met metaal staan heel stoer. De kastjes die volledig in metaal zijn hebben een zeer robuuste uitstraling. Hiermee creëer je echte eyecatchers.

De landelijke stijl

Ben je op zoek naar slaapkamer inspiratie voor een landelijke inrichting? Dan kom je voor je slaapkamer interieur vooral uit bij hout. Massief houten bedden en nachtkastjes met eventueel metalen poten zijn volledig op hun plaats. Ga voor natuurlijke stoffen voor je vloerkleed, sprei en raamdecoratie.

De vintage stijl

Wil jij je slaapkamer inrichten in vintage stijl? Keuze te over! De slaapkamer ideeen voor de retro stijl zijn onuitputtelijk. Denk aan slaapkamer nachtkastjes met fijne metalen poten en afgeronde vormen. Deze nachtkastjes ideeen zijn ook van toepassing op je bed, je kleerkast en andere meubelen. Een leren fauteuil met een retro knipoog kleedt je slaapkamer mooi aan. Of ga je liever voor ronde vormen en een stoffen of fluwelen fauteuil? Ook hiervan vind je heel wat mooie exemplaren.

De Bohemian stijl

Een vrij nieuwe en vooral trendy stijl is de Bohemian woninginrichting. Je kunt het omschrijven als een allegaartje van meubelen en voorwerpen die uit alle hoeken van de wereld lijken te komen. Kleurrijk, afwisselend en met een tikkeltje mysterie zijn kenmerken van deze stijl. Stoere kleerkasten, opvallende slaapkamer nachtkastjes, kleurrijke spreien en reiskoffers komen vaak in bij een Bohemian slaapkamer. De leuke nachtkastjes in gerecupereerd hout waaraan nog restanten van verf zitten passen hier uitstekend. Slaapkamer inspiratie voor andere objecten haal je uit je reiservaringen. Denk aan een globe, een wereldkaart of een mooi gewei. Breng wat nostalgie in je slaapkamer. Het laat je heerlijke wegdromen!

7. Over nachtkastjes en wat je ermee kunt aanvangen

Een nachtkastje is een idee dat je zeker niet mag overslaan. Het kan een eenvoudig tafeltje naast je bed zijn, al dan niet met laden. Voor je industriële slaapkamer kies je voor een stoer nachtkastje in de vorm van een kluis, een nachtkastje op een ruw metalen onderstel, op stoere wielen of een nachtkastje dat volledig uit metaal is en in antraciet kleur is uitgevoerd. Voor een vintage slaapkamer kies je voor een nachtkastje op fijne poten. Voor een landelijke slaapkamer ga je voor een houten nachttafeltje dat stevig oogt. Ideeen voor een nachtkastje zijn er genoeg. Kies het zorgvuldig uit!

Wat zijn de mogelijkheden van een nachtkastje?

Heb jij van een nachtkastje het idee dat het enkel naast je bed kan staan? Er bestaan nochtans ideeën genoeg om nachtkastjes ergens anders te plaatsen. Woon je alleen en heb je een eenpersoonsbed of wil je een kleine slaapkamer inrichten? Plaats dan één nachtkastje naast je bed en gebruik een tweede om een plant of een kunstwerk op te plaatsen. Andere ideeen voor nachtkastjes zijn om het naast je fauteuil te plaatsen er een tafellamp te installeren. Zo heb je meteen een leuk leeshoekje! Je kunt er eentje op de overloop of in je hal plaatsen. Het is ideaal om een leek hoekje stijlvol mee op te vullen! Dit kleine meubeltje verdient het om in de kijker geplaatst te worden!

0