Home - Blog - Tafel dekken voor Pasen? Zo dek je de leukste paastafel

Tafel dekken voor Pasen? Zo dek je de leukste paastafel

Gepubliceerd op 3 april 2023

Heb je voor Pasen een paasboom gezet, net zoals je doet met Kerst? Dan heb je waarschijnlijk ook wel zin om de tafel te dekken voor een paas ontbijt of een paas brunch. Niets is zo heerlijk als op deze feestdag er ook een echt feest van te maken. Ga je de dag tevoren al aan de slag om de eettafel te dekken? Dan heb je alle tijd en gelegenheid om er een echt pareltje van te maken. Hoe ga je je paastafel aankleden? Doe het vooral persoonlijk, maak er iets vrolijks van. Wij geven je hier een aantal tips en ideeën voor de paastafel. Doe hier inspiratie op!

Tip 1: kies kleur

Je paas ontbijt of paas brunch smaakt dubbel zo goed als je het in stijl kunt doen. Kies enkele kleuren en hou je bij deze kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de combinaties geel-groen-wit of wit-bruin-beige.

Tip 2: ga voor de natuur

Breng de natuur in huis. Er zijn een aantal paas dingen die typisch zijn: denk aan paasbloemen, groene takjes en blaadjes. Het brengt alvast kleur op je ontbijt- of paasbrunch tafel.

Tip 3: maak het persoonlijk

De paastafel dekken is iets persoonlijks. Hou de dag voordien met de kinderen een knutselnamiddag. Heb je geen speciaal paas servies? Geen nood, je maakt er zelf een. Met paasstickers kun je bijvoorbeeld borden versieren, je knutselt decoratie in elkaar en verdeelt ze mooi over de paasontbijt tafel. Heb je ergens nog wat oude bloempotjes? Schilder ze geel, wit of groen en je hebt meteen leuke kaarshoudertjes voor je paas tafel. Laat je inspiratie de vrije loop, dan wordt de paas tafel dekken op zich al een feest!

Tip 4: feestelijk tot in de details

Je paas ontbijt of paas brunch wordt nog feestelijker als je ook op de details let. Je tafel dekken begint bijvoorbeeld met een wit linnen tafelkleed. Voorzie voor je paas brunch of paas ontbijt linnen servetten. Knoop ze stijlvol samen met een takje (alweer wat natuur meer op je tafel). En waarom zou je bij je paas ontbijt of paas brunch geen (kinder)champagne schenken. Zoek mooie champagneglazen die je paastafel tot een feesttafel omtoveren.

Tip 5: doe iets met je eitjes

De tafel dekken voor Pasen betekent de eitjes in de schijnwerpers plaatsen. Zij verdienen alle aandacht. Samen met de kinderen kun je ze versieren. Het mag gek, vrolijk en hip zijn. Zo wordt je paas ontbijt of paas brunch nog persoonlijker.

Tip 6: breng extra sfeer

Kun je nu al niet wachten om je tafel te dekken voor je paas ontbijt of je paas brunch? Denk nog even goed na over de extra sfeer die je kunt brengen. De tafel dekken is één, de sfeer die errond hangt is een extra touch. Denk bij het tafel dekken bijvoorbeeld aan kaarshouders en kandelaars, zoek leuke paasmuziek uit, zoek lekkere interieurparfum met frisse geuren, plaats geurkaarsjes of wierrookstokjes.

Tip 7: lekker verse broodjes, vers fruitsap.

Je paasontbijt of -brunch kan niet meer stuk als je verse ingrediënten op tafel tovert. Denk aan verschillende soorten vers gebakken broodjes, zelf geperste sapjes, verse shakes of smoothies, zelf gemaakte slaatjes… Ook als is het ‘slechts’ een ontbijt of brunch, maak er een feest van!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.