Home - Blog - Tips en Tricks: Eetkamerstoelen onderhouden en verzorgen

Tips en Tricks: Eetkamerstoelen onderhouden en verzorgen

Gepubliceerd op 29 december 2023

Het onderhouden van eetkamerstoelen is essentieel om ze in topconditie te houden, ze worden natuurlijk veel gebruikt. Eetkamerstoelen komen in vele soorten, maten én materialen. En elk materiaal heeft weer zijn eigen onderhoudsvoorschriften. Hieronder lees je welke onderhoudsproducten wij aanbevelen en handige tips hoe je de soorten materialen onderhoudt.

Soorten meubelonderhoud producten

IProteqt vlekkenservice met 3 jaar garantie

iProteqt biedt een oplossing voor veelvoorkomende problemen en biedt daarbij service aan huis aan! Met de complete IProteqt verzorgingsset kun je eenvoudig en snel je nieuwe zitmeubelen beschermen en onderhouden. Verkrijgbaar als IProteqt Textiel kit en IProteqt Leatherlook kit.

Het voordeel van IProteqt is dat je er 3 jaar lang garantie bij krijgt. Wanneer er toch vlekken ontstaan of er constructieproblemen voorkomen binnen de eerste 3 jaar, komt een professionele meubelspecialist kosteloos bij je thuis om deze problemen aan te pakken. Ook bij problemen zoals het verwijderen van pilling bij textiel, opvullen van ingezakte kussens, repareren van stiknaden en nog veel meer. Zelfs in het geval van ongelukjes met huisdieren, kinderen of gemorste dranken.

Royal Textile Protector

Met de Royal Textile Protector bescherm je meubels tegen ongelukken op basis van water, olie of vet. Het is een hoogwaardige textielbeschermer die alle soorten textiel optimaal beschermt. Superhandig om daarom te gebruiken voor eetkamerstoelen, aangezien het risico op vlekken behoorlijk hoog ligt. De Royal Textile Protector is een doorzichtige spray die je eenvoudig op je eetkamerstoelen sprayt.

Zowel IProteqt als Royal Textile Protector zijn beide uitstekende producten om te gebruiken als onderhoudsmiddel. Ze bieden bescherming tegen vlekken, voeden de vezels en verlengen zo de levensduur van stoelen, banken en fauteuils. Bovendien zijn ze eenvoudig in gebruik en behouden ze de natuurlijke uitstraling van de stoffen.

Verschillende soorten stoffen onderhouden

Leer onderhouden

Leer is duurzaam maar vereist regelmatig onderhoud. Reinig het leer met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Voor grondig onderhoud is de IProteqt Leather Kit perfect. Deze set bevat bescherming en reiniging die specifiek zijn ontworpen voor leer, om het soepel te houden en te beschermen tegen uitdroging en vlekken.

Leer schoonmaken

– Regelmatig reinigen: Gebruik een vochtige doek om oppervlakkig vuil en stof weg te vegen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelenverzorging, gebruik een speciale lederreiniger en conditioner uit een kwalitatieve Wood Care Kit. Volg de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.
– Vlekken behandelen: Bij vlekken, gebruik een mild reinigingsmiddel speciaal voor leer. Breng het voorzichtig aan en veeg het af met een schone, droge doek.

Bouclé & Teddy stof onderhouden

Bouclé en Teddy stoffen hebben een unieke lusachtige, aaibare textuur. Regelmatig stofzuigen met een borstel opzetstuk helpt bij het verwijderen van stof, kruimels en pluisjes in deze wollige stof. Om de stof fris te houden, is een beschermende spray zoals IProteqt Textiel of Royal Textile Protector een goede keuze. Deze producten bieden bescherming tegen vlekken en helpen de stof langer mooi te blijven.

Bouclé & Teddy stof schoonmaken

– Stofzuigen: Regelmatig stofzuigen met een zachte borstel om stof en pluisjes te verwijderen, in de richting van de lussen.
– Vlekken behandelen: Dep voorzichtig op de vlek met een schone, licht vochtige doek. Voorkom wrijven om de lussen en vezels niet te beschadigen.
– Bescherming: Overweeg het gebruik van een beschermende spray, zoals IProteqt, om de stof te beschermen tegen vlekken.

 

Velvet stof onderhouden

Velvet heeft een luxe uitstraling die je uiteraard graag wilt behouden. Daarom heeft deze stof een zorgvuldige behandeling nodig. Gebruik een zachte borstel om de stof voorzichtig te reinigen en vlekken te verwijderen. De IProteqt Textiel kit en de Royal Textile Protector zijn beide geschikt om velvet stof te onderhouden. Ze helpen om vlekken te voorkomen en de vezels te beschermen tegen morsen en vuil.

Velvet stof schoonmaken

– Zachte borstel: Gebruik een zachte borstel om stof en vuil voorzichtig te verwijderen.
– Vlekken verwijderen: Dep vlekken voorzichtig met een schone, droge doek. Gebruik indien nodig een speciale reiniger voor velvet stoffen.
– Bescherming: Overweeg het gebruik van een beschermende spray zoals IProteqt om de vezels te beschermen.

Katoen onderhouden

Indien de stof van de kussens af kan worden gehaald, dan kunnen de katoenen hoezen gewassen worden volgens de instructies op het label. Gebruik anders bij vlekken een milde reiniger op waterbasis om de plek schoon te maken. Dek voorzichtig op de dek en ga niet op de vlek wrijven. Ook voor katoen geldt dat de IProteqt Textiel kit en de Royal Textile Protector beide geschikt om katoenen stof te onderhouden.

Katoen schoonmaken

– Wassen volgens instructies: Controleer het waslabel en was de katoenen bekleding volgens de aanbevelingen.
– Vlekken verwijderen: Gebruik een milde reiniger op waterbasis voor vlekken. Test altijd eerst op een onopvallend deel van de stof.
– Regelmatig onderhoud: Regelmatig stofzuigen om stof en vuil te verwijderen.

Het is altijd raadzaam om nieuwe schoonmaakproducten eerst op een klein, onopvallend deel van de stoel uit te proberen om eventuele reacties te controleren voordat je ze op het hele oppervlak gebruikt. Volg ook altijd de specifieke instructies en aanbevelingen op de productverpakking.

Zorg ervoor dat je altijd de instructies op de productverpakkingen volgt en test de producten eerst op een klein, onopvallend deel van de stoel om mogelijke reacties te controleren. Met deze eenvoudige onderhoudstips en de juiste producten kun je jouw eetkamerstoelen in topconditie houden, waardoor ze er niet alleen fantastisch uitzien, maar ook langer meegaan.

Ook je bank reinigen? Lees hier tips over het reinigen van een stoffen bank.

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.